Back

Nestled on a mountainside in Kunming overlooking lake Dain, is the 360 square metre Courtyard Villa Residence. A home of breath-taking beauty. The carefully considered architecture paired with refined local materials, results in an interior of refinement without ostentation.

The home, set over four storeys required complete refurbishment. The Courtyard Villa’s design gives the utmost attention to the interior space and avoids the disorder of furniture and objects. Wilma created a wonderfully artistic and cohesive home.

Wilma’s influential style is present here; an architectural curved glass staircase with black patina railings provide a distinct grounding and visually links the four storeys of the home.

Muschelkalk and Arabescato Corchia stone, selected by Wilma from regional quarries, bring a powerful purity throughout the Villa. The striking lounge is an incredible contrast of texture and colour; rich green Verde St Denis stone, dark stained oak panelling and the bold Hermès orange custom-designed sofa.

Master Bedroom, Kunming, China

Layered tones and textures inspire rest and repose.

Bathroom detail Courtyard Residence, Kunming, China

A distinct balance of purity and intensity.

Courtyard Residence foyer Kunming, China

A stunning blend of exquisite materials welcome.

Basement living area Courtyard Residence, Kunming, China

The alabaster marble pendant unites the two levels.

Teahouse interior Courtyard Residence, Kunming, China

The illuminated structured ceiling instantly calms.

Bedroom interior Courtyard Residence, Kunming, China

A playful, sophisticated space with real character.